• Twitter
  • Facebook
  • Instagram
Seafood Restaurant & Oysterbar
De Tjotter
  • Home
  • Menukaart
  • Oesterbar
  • Seafood Restaurant
  • Restaurant Harlingen aan het water
  • Eten in Harlingen aan het water
  • Visrestaurant Friesland, eten aan het water
  • Lunch
  • Lunchen in Harlingen – welkom bij de Tjotter
  • video
  • Zoek
  • Menu

Menukaart

U bevindt zich hier: Home / Menukaart

Menu

Benieuwd wat wij serveren? Bekijk gerust alvast onze menukaart.

Wij hebben een speciale lunchkaart maar wilt u wat uitgebreider lunchen dan kunt u ook van deze deze menukaart bestellen

De keuken van het restaurant is geopend tot 21.00 uur.

Menu’s are also available (in the restaurant) in German, French, Spanish, and Italian

Menu in English
Wijnkaart

Menu’s

Heeft u een allergie? Vraag dan naar onze schriftelijke allergenenlijst of overleg met de bediening.

Dagmenu


Terrine van Gamba en Tarbotfilet op salade van venkel en zeewier met mousse van saffraan
*****

Gebakken Scholfilets met witte wijnsaus en Hollandse Garnaaltjes op fijne groente
*****
Dessertverrassing van desserts uit eigen patisserie

Menuprijs  29,50

Schelp en schaaldieren menu

Een vier gangen menu samengesteld uit diverse bereidingen van dagverse schelp en schaaldieren

  Menuprijs  42,50

Surprise menu’s

Laat u door de kok verrassen

Drie gangen  33,50

Vier gangen  39,75

A La Carte 

Koude Voorgerechten

 Friese Zalm, ingelegd in Beerenburg en koud gerookt op eikenhout in eigen rokerij, op salade van venkel met saus van groene mosterd, honing en dille

12,50

Trio sashimi van Tonijn met Wasabi, Zeeduivel met zeewier-sojasaus en Langoustinestaart met verse gember

  12,50

Tjottersalade, frisse groene salade van diverse gerookte vissoorten en Hollandse Garnalen met mousse van Schelvislever

  12,50

Carpaccio van Ossenhaas met Balsamico siroop, Pijnboompitten en oude kaas

  11,75

 Zes Zeeuwse Oesters op ijs, voor meer bereidingen vraag naar onze oesterkaart

  19,50

Knolselderij salade, mousse van geitenkaas, appel, walnoot en truffel-mayonaise

9,95

Soepen

  Krachtige Bisque van Langoustines met Langoustinestaartjes, afgemaakt met cognac

 10,95

Harlinger vissoep, goed gevuld met diverse vis, schelp, en schaaldieren

12,75

Soep van het seizoen (vegetarisch)

 7,50

Koude voorgerechten en soepen worden geserveerd met warm brood en boter

Warme voorgerechten

Gegrilde Makreelfilet, met gegrilde paksoi, kruim van pinda, verse koriander en  miso-sesam bouillon

 11,95

Krokant gebakken Kalfshartzwezerik met gestoofde Kalfswang, Kalfsmerg, zwarte knoflook en truffelaardappel

 12,50

Gebakken Coquille en Inktvis, en crème van pastinaak met saus van Noilly-prat

  13,50

Rogvleugel gestoofd in zeewier-knoflook boter krokantjes van zeewier en paddenstoel

12,50

Kort gebakken Zeeduivel en mosselen op saffraan-pasta en spinazieblad

12,50

Visspecialiteiten

Op de huid gebakken Schelvisfilet, met mousse van Schelvislever fijne groenten en mosterdjus

22,50

Gebakken Zeebaarsfilet met bitterbal van langoustinestaartjes, Kreeftenjus, zeekraal en venkel

  24,75

Gebakken Zeewolffilet, met meegebakken zeevruchten en jus van mosselen

 24,75

Visstoofpotje, van diverse vis, schelp en schaaldieren in eigen saus met mee gegaarde verse groenten

22,75

Hele Langoustines en Gamba’s in de knoflookboter gebakken met meegebakken ui en prei, afgeblust met citroen

28,75

Drie bereidingen van Paling: gestoofd in het groen, gebakken in de boter en ambachtelijk gerookt met ingelegde komkommer

  29,50

Duo van Gegrilde Tonijn en Makreelfilet in een korst van sesam met oosterse groenten, pinda en sojasiroop

27,50

Zeetong of Sliptong gebakken in de roomboter en afgeblust met citroen

  Dagprijs

Dagschotel

Over deze dagverse vis zult u door de gastvrouw of heer worden geïnformeerd

over de bereiding kunt u meebeslissen

   Dagprijs

Visspecialiteiten worden geserveerd met verse aardappels en frisse salade.

Vleesgerechten

Biefstuk van de Ossenhaas, rosé gebraden met jus van truffel en drie bereidingen van knolselderij

  27,50

Gebraden Ierse lamsbout met knolselderij-crème en jus van rode port

 22,50

Tamme Eendenborst op het eigen vet gebakken met Eendenlever-mousse, pastinaak en gevogelte jus

23,50

Langzaam gegaarde Kalfssucade met knoflook, truffelaardappel en rundermerg

23,50

Vegetarische gerechten

  Wisselende seizoen soep

7,50

Geitenkaarskroketjes met honing-mosterd saus op knapperige salade

 8,50

Noedels met zeewier, verse groente, krokante pinda en miso-bouillon

15,50

Ragout van diverse paddenstoelen, spinazie en Manchego-kaas bruchette

15,50

Vleesgerechten en vegetarisch gerechten worden geserveerd met aardappels en frisse salade.

Nagerechten

 (Uit eigen patisserie)

Michel van Tricht & Zoon kaasaffineurs

Hartig na genieten van een selectie van de mooiste kaassoorten uit o.a. Frankrijk, Ierland, Spanje, Italië, Zwitserland, Engeland en België

 13.75

Bavarois van pinda en karamel, krokantje van witte chocolade en pinda, ijs van melkchocolade en biscuit

  9,00

Boerenjongens ijs en mousse van eigengemaakt advocaat

9,00

Fries dessert, een mousse, ijs en pudding gemaakt van Fries suikerbrood en berenburg

9,00

Koffie dessert, crème van espresso, koffie-amandel ijs en Amaretto cake

 9,00

Bij de kaas aanbevolen, 10 jaar oude tawny port.

Bij de desserts een mooi glas dessertwijn uit de Loupiac of Pedro Ximenez sherry

 Koffie/thee

Café crème / Espresso/cappuccino

 3,95

Latte Macchiato

 3,95

Thee ( diverse smaken )

 3,95

Alle koffie (ook decafé) en thee geserveerd met eigengemaakte friandises en kandijsuiker

Irish coffee / French coffee / Tjotter coffee ( Amaretto ) ….

 6,75

Vis van de dag

Verse Noordzee Tarbot

 Ruim 400 gram, gebakken in de boter of gepocheerd op uw bord met  Hollandaise saus, Charlotte aardappelen en fijne warme groente.

   € 28,50

Reserveer direct!

CONTACT

Restaurant de Tjotter
St. Jacobstraat 1-3
8861 AX Harlingen
T: +31 (0)653576102
E: info@detjotter.nl

Parkeren kan in de buurt van het restaurant, na 17.00 uur en op zondag is dit gratis.

Betalen: Contant, Pin, Visa, Mastercard, Dinersclub, Maestro, Amex, Jcb, V-Pay.

 

Visrestaurant De Tjotter

  • TripAdvisor

Onze openingstijden (keuken open)

Keuken open

Ma: Gesloten
Di: Gesloten
Wo: Gesloten
Do: Gesloten
Vr: Gesloten
Za: Gesloten
Zo: Gesloten

 

  

 

Archief

  • januari 2022
© Copyright - De Tjotter 2018 | Sitemap | Restaurant Harlingen | Eten in Harlingen | Oesterbar | Visrestaurant Friesland | Lunchen in Harlingen
  • Twitter
  • Facebook
  • Instagram
Call Now Button Scroll naar bovenzijde